Majoránka

 
  • 1 z 4
 

Čerstvé snítky majoránky ve svazcích či gastro balení.

Obvyklá dostupnost: léto

Značka Lesný - forest
Kategorie BYLINKY
Zvolte variantu
svazek Nedostupné
balení 100 g Nedostupné
 

V české kuchyni velmi časté koření používané především do těžších jídel. Kombinujeme ji s pepřem, kmínem, česnekem, rozmarýnou, saturejkou, šalvějí, tymiánem, novým kořením aj. Je častou součástí směsí koření, nedáváme ji však společně s oreganem.

Použití v kuchyni: Hodí se do luštěninových a bramborových polévek a pokrmů, do gulášů, mletých mas, paštik, uzenin a při zabíjačce, také k rybám a skopovému masu. Majoránku dlouho nevaříme, přidáváme ji až do hotového pokrmu.

Léčivé působení: Podporuje trávení a tvorbu žluči, uklidňuje zažívací trakt, zvyšuje vylučování žaludečních šťáv, má protizánětlivé účinky, používá se při neurózách, střevní kolice a nadýmání. Pomáhá i při nachlazení a bolestech hlavy. Je močopudná, posilující a potlačuje ospalost.

bio-logo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.